sakit gigi

Ada petua x nk hlang kn sakit gigi? Smpi tangkap kpale,pning btl kpale di buat nye ?

8 Balas

Pi klinik consult dengan doc sis..sy dulu macam tu sampai migrain..doc bagi paracetamol..ok lepas tu..bahaya tau noleh buat darah tinggi..sy sebab sakit gigi tu, terpaksa ambik bp setiap 2hari sekali dekat farmasi..sampai harini..naik malu muka ni, selalu pi farmasi yg byr rm0.50..dr yg free mali woo..🤣

5y ago

Ooo patut ler..tp klu die xmuat nak tumbuh kena operate..tp tu sebelum kahwin la..tp time pregnant xboleh nak xray2 ni kn..😅

Kumur air garam, letak ais kt pipi, kt tmpt bengkak tapi tak kurang jugak. Last2 makan paracetamol dulu sementara nk jumpa doctor. Haritu saya tak boleh tidur malam rasa nak mengamuk pukul 4 pagi telan ubat baru boleh tidur. 😭

5y ago

Allah same lah

Pegi klinik gigi sis. Sbelum 7 bulan better pegi. Nanti dh xleh g dah utk rawatan.

5y ago

Dokter ckp gg bongsu nk tmbuh

Sis dokter ckp gg bongsu nk tmbuh,dah tua2 bru nk tmbuh 😂

Sama sis... Sy biarkn je... Cuma tuam dgn kain pnas..

5y ago

Trme ksh sis

Kalau kumur air garam sis pernah cuba?

sapu minyak panas kat pipi yg sakit gigi.

5y ago

sya mcm tu hari tu..

X jalan,sbb gusi bngkak

5y ago

Ada 2 sbb gusi bengkak. Gg yg terdekat dgn kawasan bengkak ada lubang/tampalan yg dh rosak yg mnybbkn ada infection shingga ke saraf gg ataupun karang gg trllu banyak mnybbkan gusi bermasalah. 😊