JAUNDICE BABY

Ada petua tak untuk turunkan kuning baby . Susu kerap , tapi kuning tak turunn ? Bagi tips sikit . Mungkin boleh ikthiar .

17 Balas

Saya mandikan baby pagi & petang dengan air rebusan dukung anak. Alhamdulillah dari 150 turun ke 90. Cuba la ikthiar dulu. selain tu kena kerap bagi dia kencing. inshaAllah

2y ago

sama dgn sy.. alhamdulillah baby dh discaj jaundis

Hi sis ni pertua orang kampung alhamdulilah , anak saya lepas mandikan dengan daun inai hilang terus kuning dia , cube sis try insyallah menjadi 🫶🏻

Try mkn anggur htam sis, pstu spnjg ank kuning jgn ttup lmpu bia trbukak je pstu try mndikn ngn daun inai..

mandi air daun cermai pon boleh..sy bgi ank sy mandi air daun cermai..daun tu kena ramas2 dalam air..

sama lah saya pon kerap jugk bgi anak nyusu badan tapi kini g anak masih tak turun lagi..

2y ago

ye sis...misi sndri ckp kdg susu ibu pnybab kning ni...dia sndri yg sruh sy bg susu formula smntra kning ni .ikutkn dia xbleh ckp mcm tu..tp dia kte kcian ke baby ambk darah je...sbb mse tu sy mmg bg susu bdn kning naik kna tahan wad😅tu dpt kuar wad trus bg susu formula je..trus trun2 je kning..tp kna rajin la bg ank susu 2 jam skli spnjg msa..time jam la...nk kte bg mndi dgn petua2 org smua dh cuba..xmnjd powm..yg pnting ank kerap mnyusu jd berak ngn kncing je...kning bru la kluar...

Try minum susu kambing. Then, susu badan tu bagi baby inshaallah

minum susu kambing sis...sy dri 288 turun 169