Confused nipple..

Ada petua tak macam mana nak bg baby bf blk...dh cuba mcm2,still xmau hisap jugak..nangis2..baby dh 1bln..

3 Balas

1) kerap buat oral stimulation 2) skin to skin dgn baby (mean awak shirtless dn baby hanya pakai pampers). pujuk baby setiap hari 10-15minit dlm suasana suram dn tanpa gangguan bnyi. offer breast before or early feeding que baby awak. jgn offer time baby dah nangis teruk. confirm reject. offer breast time baby mamai 3) mandi dgn baby awak. bg dia rasa sentuhan kulit dn bau awak. jgn kerap tukar sabun bdn. guna bau yg sama saja. 4) boleh guna kaedah supplementary nursing system. 5) cuba dptkan bantuan dr lactation counselor yg diiktiraf. contoh mcm puan noorfazila, puan nadmsrom, puan ika nabella

1y ago

usia baby awak puan @mummy? mcm mana awak tahu susu awak tak banyak? berapa lama sekali baby menyusu?

try lagi sis sampai ok❤️👍... pujuk dia.. kalau masih x boleh sis kene consult dengan lactation doctor... atau sis pergi KKIA kan... try tanya nurse nurse tu... mcm mana nak bf kan baby balik... nnt diorang ade ajar the right way.. ❤️ 👍 don't give up sis!😄

Offer time mamai baru bgun tido. Works on me :)