Muntah dan rasa taj selesa

ada kh normal rasa loya & muntahblepas makn msti nk muntah , sy preggy 27week . ptt kh sy jmpa dktor ? hari ni 2kli dh muntah , perut rasa x selesa jgk

1 Balas

Berkemungkinan awak alah dengan makanan yg awak makan. Jadi sebab tu awak muntah. Sebaiknya elakkan makanan yang awak alah tu. Minum banyak air ya. Boleh cuba minum jus atau makan buah untuk kurangkan loya tekak. Kalau tetap loya juga beberapa hari, pergi farmasi beli ubat VELOXIN. baguss dan sgt membantu masalah loya mual ni