UPT +VE SELEPAS GUGUR

Ada kemungkinan ke kalaw baru lepas gugur then cek upt result positif. Kalw ya., agak2 berapa lama ambil masa utk hilang (negatif) semula ya.#ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

7 Balas

Sy ggur 11w, 2mgu after pn msi lg po+😅. Lpstu xtahu dh brp lma kmbli normal, sy ggur bln 10 bln12 dh ad prd blk. Ad test upt jg tp msa dh ad prd tu dh jd negatif.

1y ago

positive double line terg ke samar sis

Mmg confirm gugur ke sis? Kalau belum tengok nnti ada turun kantung ke tak. Kalau ada jgn buang. Tngkap gmbr/ bawak g jumpa doktor.

1y ago

tak pasti ssbb drh kluar mcm drh period je..xda ketol2 ke apa

mcm sy pun, lepas turun darah tu still positive. sehari lepas turun darah tu. tp lama2 dia akan kembali negative

1y ago

masa tu rasanya dlm week 6-7 sbb 2 bulan lebih tak dtg period, check² positive. tp tiba keluar darah mcm period. awal2 tu ok lagi lepas tu rasa sakit masa darah keluar. Dr check pun still positive lagi

Ikut gugur berapa minggu. Kalau gugur bawah 8w, dalam seminggu dah negatif semula 😊

1y ago

4 to 5weeks..but actually xpsti ggur atau x.sebb kluar drh 3hri je..and drh just mcm period biasa je..xda ketul2 or drh beku ke apa.. just nk cek semula upt sebb nk pastikan yg kluar tu drh period ke ggur sebb sblm kluar drh ada cek upt using dip n tell dgn clear blue 4kli..semunya result positif.. sebb pegi klinil dkte ckp drh period and syak yg upt sya guna tu rosk..but xknla semua sekali rosk serentak kan😥

Ya. Ambil masa 4-6 minggu untuk HCG kembali normal.

1y ago

lamanyaaa😌

Mcm saya .. 2-3 minggu dah negative dah

1y ago

maaf tnya. time tu sis ggur brpaa bulan yaa

mcm Sy, lepas kering darah tu dah -ve

1y ago

maaf tnya..time tu sis gugur brapa bulan ya