30 weeks sembelit

Ada ke yg mcm sye, x makan ape ii pun sembelit. Kdg tu bila dh membuang rasa x puas seolah ii ada lagi tapi x boleh keluar, normal ke?

1 Balas

Kadang sbb ubat tambah kita mkn tu pon boleh buat sembelit. Sy ada tanya doktor haritu. Sy time pregnant ni dah 2kali kena sembelit yg rasa sampai menggigil dduk tahan berak. Sy fobia kena buasir waktu lepas bersalin anak 1 st dulu. Dkt setahun nak pulih sepenuhnya 😅

8mo ago

Mula sy mkn obimin. So far ok je takde sembelit. Lepastu doktor tukarkan ke zincofer tu yg sembelit. Sy bgth nurse, nurse ckp cuba tukar ke maltofer/ iberet. So sy mkn maltofer. So far ok je sbb sy mkn maltofer dgn air lemon