14 minggu masih muntah & kembung perut sepanjang hari

Ada ke yang alami macam saya? Saya dah keluar masuk hospital dah sbb muntah sehari 5/6 kali perut tak boleh sumbat makanan, sumbat je muntah sbb terlampau kembung..ada suggestion tak? 😭

2 Balas

Saya pun dh 14W. Teruk alahan dari awal pregnancy sampai sekarang (drop 8kg) Apa yang saya buat....Minum air suam before makan... try bubur tanpa bawang/minyak bijan, makan buah tapi saya xboleh makan orange sebab bertambah kembung. Pisang sangat bagus membantu kalau ada kembung perut & pedih ulu hati. puan kena try juga makan..... mulakan dengan buah dulu.

1y ago

Terima kasih..baik puan saya cubaa

sama mcm sy. dah 14 w tapi makan je mesti muntah. cuba sis try makan bubur. dan lebihkan makan buah2