subchorionic hematoma

ada ke org yg mengalami subchorionic hematoma ni? Kalau ada yg pernah , mende tu akan surut sendiri atau mcm mana ya

7 Balas

Sis keadaan sis mcm mana? Masa kena hematoma tu berapa week ye? Saya search dkt sini tak ramai yg tahu & kena benda ni. Saya first time tahu saya lost, taktau nak nak buat mcm mana, esok appointment selepas seminggu check hari tu

4mo ago

Doktor cakap tu darah beku, ada luka dkt placenta bila lama2 darah tu jadi beku. Saya hari ni ada appointment utk check size hematoma selepas seminggu. Doakan saya ye, hematoma saya tu dkt placenta belakang kantung baby

Saya kena juga ni. Tp bila check baby okay. Masa tu 9w dah. Saya detect sbb asyik keluar discharge brown banyak penuh panties. Lama2 dia berkurang tp saya still dpt lagi cuma kuantiti sikit.

Sye sdg mengalami ni…betul kene bedrest..xthu keadaan terkini xcheck lgi..detect mase 5w..now dah 10w..just continue duphston & bedrest xleh angkt bende berat semua

4mo ago

Dari 5 week sampai 10 week tu setiap minggu ke sis gi scan? Mcm saya minggu lepas detect, then lepas seminggu check semula so esokk kena check dah. Doakan utk saya ye, first time jadi.

Sy kena masa 8w which is last week, so far so good. Doc ckp no need to worry, just jgn active berjalan sgt, byk rehat. Akan hilang sendiri nnt. Cont mkn duphaston.

4mo ago

Doakan utk saya ye, esok appointment check semula size hematoma tu selepas seminggu detect

tak pernah. tapi selalu dengar. dia selalunya akan hilang sendiri. kena bed rest.

Size hematoma sis berapa ye? Doktor ada bagi ubat tak?