yu yee minyak yuyi

ada ke ibu yang pakai minyak yuyi kat baby umur sebulan? baby saya dh pakai mcm mcm minyak kembung je perut dia. saya nak cuba pakai yuyee tp risau kat iklan letak baby umur 2 tahun ke atas je boleh pakai. sian baby bila tepuk2 perut dia bunyi kosong tu 😌

yu yee minyak yuyi
59 Balas

saya pakai kan anak saya minyak yu yee , tapi letak kat tapak tangan 2/3 titik je pastu sapu kat tapak tangan dulu baru sapu kat perut baby . sebab memang dari dulu saya jaga anak sedara pun gitu gak, alhamdulillah okay . kena tgk baby kalau baby punya kulit jenis sensitive kene tanya dr dulu

anak saya colic, anak susah kentut. senaman pun x cukup membantu. pakai minyak yuyi kakak bagi walau rasa was2. tapi Alhamdulillah ok, baby ada kentut dan selesa. Cara saya, lekupkan botol d tapak tgn, buat 3 kali pusing, gosok tapak tgn bagi rata, baru sapukan ke perut baby.

anak saya pakai yuyi dari lahir lagi.. alhamdulillah serasi.. saya pakai setitik dua saja.. biasa lepas anak mandi saya akan tuam dulu dengan daun mengkudu baru pakai minyak.. so far anak saya tak pernah kembung perut.. boleh jugak buat urutan i love you atau buat kayuh basikal..

saya guna kt baby sy 1 bulan lebih meraung nangis...sbb nurse yg suruh sbb kembung.selalu lepas mandi baby suka sejak sy guna yuyi asik menangis lepas pakai.sy stop terus.panas n pedih rasanya minyak tu..sy guna minyak mastika bayini alhamdulillah serasi.skrg baby 2 bulan lebih.

anak Sya dri baru lahir guna,tapi jgn byk,satu titik sahaja,x pun klw takut nk pakaikan, boleh guna minyak kayu putih,tapi campur dlm mandian baby,mertua Sya yg ajar,anak MMG x kembung,waktu pantang mandi air minyak kayu putih juga,badan sedap ja

Sy pkai mnyak yuhyi ni dri ank sy baby lg smpai la skrg... Cuma klau nk sapu tu jgn la letak bnyk2 1 titik or 2 cukup dah utk baby.. Klau nk Sapu kt perut tu gn bg kena pusat .. Mk mntua sy ckp x elok klau kna pusat.. Alhamdulillah x ad masalah

Anak sy guna minyak penawa hitam dan minyak bayyini mestika..alhamdulillah x ada masalah kembung perut..minyak penawa hitam tu sy beli kt kelantan..x pernah jumpa minyak tu kt belah luar..tapi kalau nak cuba,kat shopee ada je jual

Sis, minyak yuyi panas sgt,, tkt kulit baby terbakar.... sy yg tua pn suka pkai minyak yuyi klo bdn berangin,, Sy cuma cadangkan, pkai viks pink/minyak telon or minyak kayu putih.......

Lepas mndi rajinkan tuam perut dia , boleh bt urutan iloveu dan bt kayuhan basikal , untuk galakkan kentut , klau masih sama jgak susu bole jadi penyebab kembung perut , mommy kena try n error smpai dpt susu yg sesuai

assalamualaikum..... bole gna tp pd kadar yg sikit ikut usia ank...... ank sy dr lahir smpai skunk da 1thn 4bln msh gna ag...... alhamdulillah blm pnh ag kne kembung perut.....

2y ago

Betul