Jaundice anak

Ada ke dekat sini anak jaundice tapi tak bagi susu setiap 2 jam pun? Nak tahu pengalaman ibu2 jaga anak jaundice tq

4 Balas

Risiko untuk kadar bilirubin tu semakin meningkat. Bila tak takde penurunan bilirubin boleh lead to jangkitan kuman dalam otak, masalah organ hati rosak, ada lagi tapi saya tak ingat. Boleh search article berkenaan. Saya share kat sini juga http://www.myhealth.gov.my/en/neonatal-jaundice/

mommy kena korbankan masa n tenaga untuk cepatkan turun jaundice baby💪💪..saya doctor suggest every 30 minutes-1 hours untuk susukan baby..now jaundice dah turun.

Kalau sy sendiri , sy campur susu badan dengan susu formula . Then sy ikhtiar guna nahla balm . Dari 200+ turun 61 je tp dalam masa seminggu jugak la

tak bg kerap..lambat lah turun.