Bedrest di hospital sampai bersalin sebab bleeding

Ada kat sini ada cervical incompentence yang mengalami bleeding dan kena warded di hospital utk bedrest smpai baby lahir? 😢 Saya baru 22 weeks. Ad bleeding. Tgah tggu nak scan bsok klau okay nak buat emergency cervical cerclage. Kalau xboleh perlu bedrest di hospital smpai bersalin. Ad yg sama nasib tak? 🥹 Memang tak boleh discharge awal ke?

4 Balas

sy baru minggu lps warded 3 hari 22w juga... simptom macam sngugut.. bila gi pac jalan lahir dh buka 1cm dr nak jahit pangkal rahim awalnya.. Alhamdulillah hari kedua dh tutup balik... sy dibenarkan balik... masa kat hospital sy bedrest je 3 hari solat pun duduk... bangun bila nk ke toilet je... moga urusan awak dipermudahkan

sye pun ada masalah cervical incompetence jugak.. dan baru buat cervical cerclage masa 16week.. alhamdulillah setakat ni x de masalah bleeding cuma kadang2 rasa ngilu je kat bahagian dokter ikat tu .. semoga di permudahkan segala urusan puan.

Ni kepakaran Dr. Imelda ni. Boleh refer FB Imelda Balchin. Dia bertugas di KPJ Damansara 2. 14 tahun dulu kawan saya pernah kena macam puan. Time raya dia minta kebenaran balik.

maaf mom,bleeding awak tu banyak ke? sebab sya pun bedrest tapi dekat rumah je sebab dah seminggu ada flek coklat..tapi doc kata pintu rahim masih tutup.