morning sickness

Ada idea x how to handle jenis y xboleh bau byk benda...asyik2 loya nak muntah..better muntahkan aje or better try cari cara to prevent muntah tu?

6 Balas

Better muntahkan ajaa. Bila muntah rasa lega, pastu selalu lah berkeit dgan minyak angin. Letak kat hidung skit untuk elakkan bau yg kita rasa pelik

Bersabar,kami semua dah lalui step awak sis..tiada yg boleh membantu melainkan kesabaran...sabar saja,semua ni akan berlalu..

Sy munthkan aja bru rasa lega..lpstu gosok2 balm kt dada,hidu vick..msuk 2nd trimester bru hilg loya n muntah2

Sy dh start bebas dr mual²😅 sis.. Masuk kandungan 4bln ni is better dr hrtu. Hidu mnyk angin sis

Kalo sy jenis tahan. Sbb kalo dah biasa muntah nnt mula la x bleh brenti tu untuk diri sy la..

sabr sja lh