Kulit kering

Ada ibumil yg ada masalah kulit kering yg teruk? Boleh tau cara untuk atasi? Boleh suggests pakai produk apa?

3 Balas

Saya pun jadi kulit kering juga. First saya tukar sabun mandi guna sabun natural kelapa dara Orifera sebab ada nampak feedback dari orang ekzema pun cakap bagus. Satu lagi saya suka sabun ni sebab murah dan tak ada bau (saya sensitif bau masa mengandung). Nampak improvement. Lepas mandi saya sapu pelembap yang sama saya guna dekat muka Illyyoon ceramide ato soothing gel. Alhamdulillah kulit dah tak gatal.

Saya pun ada masalah kulit kering gatal2 sampai merah. Saya pakai bio oil pun tak berkesan. Sekarang saya try lotion jenama seba med. sesuai sangat untuk kulit sensitif. Bio oil tu saya guna lepas pakai lotion tu, sebab nak pudarkan parut gatal tu 🥹

Saya pakai cerave moisturising cream.. suka sgt lagipun sy ada eczema.. kalau nak natural boleh try extra virgin coconut oil tapi sesetengah org rasa tak cukup moisturising..