Sakit tumit

Ada ibu² disini yang ada pengalaman sakit tumit kaki masa mengandung? Boleh kongsikan petua atau cara kurang/hilangkan sakit tumit yang ibu² amalkan? Nak jalan sakit sangat bila pijak lantai 😭 #pleasehelp #13week

5 Balas

Sy kt rumah pakai selipar tebal gila tu. Sedap kaki tak rasa sakit. Bila tk pakai selipar tu rasa nk cabut kaki simpan dlm almari 😅 tp sbb sy flat foot, jd mmg sejak azali sakit kalau berkaki ayam dan pijak tempat rata. Utk sementara boleh la beli selipar utk pakai dlm rumah.

3y ago

Baik². Terima kasih berkongsi 🌹🌹🌹

pakai selipar yg mcm slipar jamban tu. cari yg jenis kayu. nurse suggestkn yg ni. alhamdulillah kurang rsa sakit kaki(kluar rmah gi cek or beli brg pn sy pkai slipar ni😂). tdo pkai stoking and tinggikn kedudukan kaki tu. elak pijak tmpat yg sejuk jgak(tiles lantai)

3y ago

Baik². Nanti pegi cari selipar. Terima kasih berkongsi 🌹🌹🌹

Banyakkan minum susu. Time tido tinggikan kaki dgn bantal. Jangan banyak buat kerja.

3y ago

Baik² saya cuba macamni. Terima kasih berkongsi 🌹🌹🌹

samala saya sakit tumit esp kalau jalan banyak. nurse cakap kurg mnum susu

3y ago

Baik². Nak kena belajar minum susu ni... Terima kasih berkongsi 🌹🌹🌹

pakai selipar yg selesa