Haid semasa pantang

Ada ibu2 breastfeeding atau yg x mai period dalam tempoh berpantang x? Normal ka?

2 Balas

kalau fully breastfeed tak perlu risau. normal je. ada yg lepas nifas haid terus dtg. ada yg baby 2-3bulan baru dtg haid. ada juga yg baby dah setahun baru dtg haid. dan ada juga baby dh dua tahun baru dtg haid. depend hormon menyusu dlm badan awak. if hormon menyusu lg tinggi. keberangkalian haid nk dtg tu lambat la. saya baby 6bulan nak masok 7bulan baru period datang

kalau fully breastfeeding, memang ada yang lambat datang periodnya.