Migraine teruk

Ada ibu ibu yg migraine makin teruk tak masa pregnant? pergi klinik dr tak kasi ubat migraine, ubat saraf sebab bahaya utk kandungan. any tips please. saya 12w pregnant, migraine makin teruk dah 4hari sampai tak boleh buat apa apa:(

2 Balas

ubat migraine memang takleh mkn sbb ada caffeine. caffeine x elok utk kandungan. sy prnh sakit kepala, pergi farmasi, ahli farmasi tu bg ubat panadol ap ntah nama dia. Ahli farmasi tu kata xleh mkn panadol biasa mcm active fast, uphamol apa tu.. dia ada panadol yg sesuai. Utk migraine mmng susah ckit nk hilang sbb prlukan caffeine utk kembangkn salur darah otak tu. Memang trpaksalah awk rehat ckup², jgn tgok screen hp sgt, lena.. itu ja sy mmpu nasihat.

Sy Klu migraine mmg xmkn ubat Mcm sy train bdn sy Sejak zaman remeja sy bergantung gn Ubat migraine & tahan sakit combined since sy tau boleh effect buah pinggang (ubat tahan sakit) sy terus train bdn sy sendri 😂 (mcm askar lak) Cara sy tido dlm bilik yg gelap n sejuk sis, sy xkn tgk hp sbb lampu dia buat kepala sy lg sakit lepas tue bila tido sy miring ke kanan.. caffeine jgn minum sementara tau sis.. Sis cuba lah tips sy ni