Migraine teruk

Mummies yang baru masuk trimister ke-2 ada alami migraine yang teruk tak?? Saya dah 17w, almost hari hari migrain. Takleh bangun dari katil. Nak buat macam mana ya 😭#bantujawab

8 Balas

Hi sis, saya pon dalam trimester ke 2 sekarang, saya pon kerap sakit kepala sekarang, before pregnant takde pon sakit kepala. Saya bagitahu doc kk, doc kata boleh jadi punca sebab kurang minum air time pregnant since saya takleh nak telan air kosong sebab rasa nak termuntah, stay strong sis !

Sama, masuk trimester 2 migraine menjadi jadi 😭 sampai tak tahan lah sebab hari hari. Nak kerja pun takda mood langsung. Darj bahagian mata sampai ke kepala. Rasa berat sangat. Before pregnant tak pernah sesakit ini 😭 tak tahu apa yang triggered. Maybe makanan

sy punn dah takda tips . guna tips semua dah takjalan sakit berhari hari tapi sy kerapkan mandi dgn air yg agak sejuk dan tidur dgn coolfever. agak membantu tapi waktu mlm dtg balik migrain tu

ada cuba ambil magnesium? sangat bagus untuk migraine, and pregnant lady in general. saya takde migraine time pregnant tapi time study dulu teruk juga hari2 ada attack.

2w ago

Okiee boleh try. Nanti saya survey magnesium di pharmacy terdekat. Terima kasih 🥰

Hb sis mcm mana ye? Saya pun 17w, selalu sakit kepala, ada yang cakap maybe hb low. Bulan lepas app kk elok je hb, tunggu next week app kk pulak cek hb

2w ago

Hb okie je normal. Dah mengadu dekat dr dia kata makan paracetamol tapi jangan ambil kerap sangat. So basically tak membantu pun apa dia cakap 😭😭😭

sama sis..masuk je trimester 2 kerap sgt sakit kepala, asyik nk baring je, nk bangun rasa lemah sgt..

sama lah kita. kalau teruk sgt better pergi klinik cek