Baby kecil 2.4kg (38weeks) kena paksa bersalin

Ada geng edd bulan 11 ni tapi dah kena pakse bersalin ? Dah induce masuk ubat dekat bawah pagi tadi masih belum rasa apa² lagi.. Doakan saya semoga dipermudahkan untuk bersalin ya.. #seriusnanya #ingintahu

12 Balas

Saya kena paksa bersalin sebab gdm on diet dan baby xnak keluar tarikh 1/11..saya induce ubat masuk dalam rahim..dalam sejam tak dr pesan jangan bangun dan rehat ja..lepas dr sejam dan ke atas baru ubat tu berkesan..sekejap sekejap sakit..dan alhamdulillah selamat bersalin..tapi ada juga yg xberkesan so dr akan induce lain pulak..

1y ago

Alhamdulillah..apa2 pun selamat dah semua kan..tahniah puan 😊

pergi kk kene scan doc ckp baby 3.5kg trus kasi surat untuk g hosp selayang, ary ni g hosp selayang scan baby 3.2kg doc ckp semua okeey dtg bila nk bersalin je..hurm berat baby mcm ni okey ke untuk sye 36week 1day..kencing manis or penyakit laen tak de

Sy 38w berat bb 2.5kg. Baru pg tdi jumpa dktr xde pulak dya kate bb kecik. Ckp ok jer. Tp sy gdm on diet jd dktr akan induce jugak sebelum due. Chekup 9/11 utk confirm klau boleh bersalin 11/11.

1y ago

dekat hospital selayang dpt berat 2.4kg, sebelum ni dekat kk checkup berat dia naik okay, cuma last checkup nmpk perut dia lebih kecil dari usia, lain2 tumbesaran ok.. kena refer hospital terus admit wad, paksa bersalin

saya due 25/11 tapi malam tadi dah kena tahan wad sebab keluar air sikit². dokter kate akan kena induce pakse bersalin, saya baru 36week 4day😂 nak tak nak kena rela jugak.

1y ago

Terpakse redha ya , tapi bby dah matang ke tu xkna cucuk matangkan paru2 ?

Saya 37 week baby berat 2.65kg kena paksa bersalin sbb baby kurang gerak .. alhamdulillah .. dah selamat bersalin .. semoga urusan awak dipermudahkan .. 🤲🏻🤲🏻

1y ago

Alhamdullilah, tahniah sis ..berat baby sama ke lepas bersalin ?

Sy 38minggu baby 2.6kg je 😂 dr kata okla tu normal. Sbb anggaran ukuran kita xla tpt mana.. sy husnuzon jela sbb dr kata ok. Tpi cuba2 juga mkn mcm2 bg tmbh berat baby.

1y ago

Aamiin 🤲🏻🥰 Terima kasih.. boleh lagi tu usaha naikkan berat bby, kadang berat sekali dgn placenta kan, berat baby cukup2 je 😅

36 minggu 5 hari ( 3kg) doc cakap besar diaa dh boleh bersalin . Tapi baby taknk keluar lagi tngok syok duduk dlm perutt , semogaa dipermudahkan urusan .

1y ago

Tkde cakap apaa2 punn knpe diaa boleh besar . Terkejut masa dgr , harap2 nak kluaa awal bbyy .

sy 37 mggu dh slmt bersalin, dr kata 2.8kg skli kluo 3.3kg induce skli tpi jln tk bkk terpkse czer alhamdulilah slmt

saya pun ada masalah mcm ni.. esok baru nk refer pakar, 34 weeks tapi baby 1.8 kg je

1y ago

awak pun.. inshaa Allah baby sihat saja🥰 think positive

mg dpmudah segalanya..Allahuma aamiin Ya Mujib

1y ago

Aamiin 🤲🏻🥰 Terima kasih sis