Anak sembelit

Ada cara tak nk baikkan sembelit anak yg umur 1thn 1bln,selain drpd urut perut, mkn buah dan minum air masak lps mkn? Ank msih susu bdn.

5 Balas

awak ada tgok tak pemakanan dia. sbb anak saya first time sembelit, n bila tgik balik pmakanan dia mmg btul dia tak bole makan yg tuh. next mmg tak bagi da, so berak dia okay je even jenis bhari baru nak berak pun.

Ank sulung sy sembelit sbb jnis kurang mkn. Doc ckp bila solid kurang masuk lama2 dia jd xde urge nak mmbuang. Tersimpan dlm usus smpi jd keras

Elakkan bagi buah pisang kalau sembelit. Pisang akan buat lagi teruk nanti. Bagi makan betik mangga kaa insya Allah membantu…

check balik pemakanan baby awak dear. makanan apa yg boleh buat baby sembelit

Cek balik pemakanan dia..anak sy sembelit klau mkn pisang,mangga dan jagung