Tengah prepare barang hospital 😍

Ada apa-apa lagi ke saya kena add on? Baru beli sikit je. Due date bulan 1 ni dah 😅😅 Saya dah beli drawstring bag tapi tak label apa-apa lagi.. nanti kena label la kan tulis pampers baby apa semua kan 😅😅

Tengah prepare barang hospital 😍
9 Balas

Sy pon due bulan 1 tahun depan🙋🏻‍♀️..sy tgk utube je ibu2 lain packing barang hospital.. *Ic pon kena bw.. *brg mandian baby xpyh,nurse mandikan nanti..bw brg mandian ibu je kot nk mandi bg segar2 badan lepas bsalin.. *maternity sy bw yg pants dan pad,guna pad bw sekali disposible pants,spender pakai buang.. *wet tissue baby, *makanan ibu kudap2 biskut dan air. *sy bw minyak pnas,minyak urut nona roguy utk guna lepas bsalin hilangkan pening2.. *plastik nk letak baju kotor/plastik kecik utk letak pampers baby sebelum buang. *beg letak tag nama.. *asing baju baby labor room,day1,baju baby dan ibu keluar hospital dlm ziplock.. --semoga urusan bersalin awk dan sy dipermudahkan nanti,insyaAllah..🫶🏻😊

bersalin kat mana puan? sy dulu hospital kerajaan,. ic jgn lupa bantal -saya dulu bwk yg U shape tu senang nk nyusu baby. sarung lengan -sy pakai yg jenis mcm lengan baju tshirt tu tp lengan shj kan baju pink polkadot tu lengan 3¼. kipas- sy guna yg rechargeable yg blh kepit tu, duduk ward bwh kipas dah tp peluhhh bahang🤣 wet tissue baby gelas bertutup dgn bekas bertutup - makanan hospital ada timing dia, cukup time dia hantar mknn cukup time dia angkat je tray cawan walaupun tak disentuh kecuali kalau kita kata "kejap saya nk makan". sy biasa makanan yg ringan2 tu mintak letak dlm bekas sbb sy nk makan tp xmampu nk makan masa tu, air pun sama letak dlm gelas sendiri nak minum bila2 pun takpe

7mo ago

Tq sis tolong ingtkan pasal sarung lengan tu..☺️👍🏻

Barang hospital takyah bawak cotton bud. Yg tu guna kt rumah nanti. Lotion n barang mandian pun takyah sbb awal2 takyah pakai sabun pape. Yg penting kene bawak Baby :- -tisu basah sebab nnt dia poopoo nk basuh. & tisu kering - sarung kaki tangan topi - Selimut baby - baju utk stay baby - minyak telon Mummy :- tambah - powerbank if takleh charge fon - makanan n minuman Suggestion air kotak. Milo ke susu ke jus2 ke Biskut2. Beli biskut oat bagus utk tambah susu badan. Roti jagung (org kata boleh tambah susu badan) - disposable pants. Maternity pad or pad jenis pants. -sudu makan. Hosp kerajaan jarang bagi sudu.

7mo ago

Hi sis hidayah, Hb saya tak pernah rendah sepanjang pregnant. Saya tak pasti kenapa, masa lepas bersalin doktor korek2 dlm perut tu banyak darah keluar. Tumpah darah kt situ.

❌Barang mandian baby tak perlu bawak. Ada sesetgh hospital tak mandikan baby. Boleh bawak kain untuk lap baby, balik rumah baru mandikan. ❌Cotton bud tak perlu ✅ Thermos ✅ Botol air ✅ Biskut @ kudapan ✅ Sudu + garfu, mangkuk/pinggan. Standby kalau tapau makanan dari luar. ✅ Kipas rechargeable ✅ Minyak angin @ pilis - lps bersalin mak mudah pening & pitam. Pilis jaman now pun dah ada yg jenis roll on. ✅ Extra bantal @ nursing pillow

Sis bawak pump susu kalau sis dah beli.. Yg tu pntg jgk tu.. Mcm sy tibe2 2hari beranak demam so baby xde ngn sy t*tek bengkak.. Jd mase tu sy buay ngn tgn je smntara tggu waktu melawat.. Skrg bnde tu bg sy pntg wlaupun nti xbkerja

7mo ago

Tengah survey lagi breastpump.. 😅😅 taktau nak beli brand mana 😅😅

boleh tambah disposable panties sis. bgi sy sgt berguna sbb awal² nie drah byk kdg sampai terkena panties. kalau guna yg pakai buang senang, boleh basuh² terus buang je.

7mo ago

Wahhh thank you!! Betul jugak sebab takkan la nak basuh spenda kan haha😅😅 bangun pun tak berapa larat lagi masa tu

1 lg sis myk panas tu boleh bawak utk stndby tp biasnya xleh pakai sebab ade baby yg penyakit apr nama dia sy xingt dia xboleh bau myk angin

7mo ago

g6pd deficiency ke

Barang mandian baby takyah bawa pun, kalau bawa just bawa yg head-to-toe botol kecik comel tu jee sis.

nice dah ni. kudap2 jgn dilupakan

7mo ago

Biskut oat bagus utk tambah susu. OAT25 sedap.. roti plak org kata takleh sbb ada telur takut gatal tempat luka. Tapi selagi takda allergic boleh je. Protein bagus utk baik kan luka. Buah2