Campak

Ad x mommy dalam ni ad pengalaman ank umur 10bln dh naik cmpak?

4 Balas

Anak saya kena chicken pox masa 10 bulan...saya mandikan dia dgn sabun himalaya neem..symapoo sekali dgn sabun tu..kurang la gatal...sbb neem tu daun semambu..nak dpt daun semambu susah kan..kat kuil2 je ada..beli sabun tu..pastu make sure dia pakai baju lengan panjang n seluar panjang..utk elakkan berjangkit dgn org lain..pasang aircond or kipas bagi dia sentiasa sejuk..kurangkan rasa gatal..sapu crem yg ada antibiotik kat tempat2 yg pecah or luka tu

Ank sy 8bulan kena campak. Jangkit dr abangnya. Abangnya jangkit dr tadika. Baby kalau kena cepat baik. Tapi kesian sbb dia xselesa...so mmang akan merap nnti.

4y ago

InsyaAllah.. Trma ksih.. 😘

Anak saya kena masa 10 bulan..chicken pox..saya mandikan dia guna sabun himalaya neem..tak la dia mengaru2 pastu pasang kipas or aircond biar dia rs sejuk je

Bby sy umur 2 bulan naik campak.... ni bru baik seminggu

4y ago

Amiin tq..