Hypertyroid

Hi..ad tak dekat sini yang ada hypertyroid semasa hamil..Ok ke yea?Risau sbb doc ckp tadi ada..?

5 Balas

sis.. nk tanya.. sy trbaca post sis yg 2y agi tntng tyrod tu.. mcm mana yer skrng.?? anak sis ok ker?? sbb sy pun darah positif hypertyrod.. tapi leher semua tak bengkak.. dr ambik result darah tyrod sbb nadi laju.. share panglaman sis blh?? nak thu.. sbb risau

4y ago

Ank sy da setahun 2 bulan..masa lahir mmg doc soh check,ambk darah tp alhmdulillah dia xda tyroid & saya pun dah xda..mgkn masa hamil je

Sama, doc ckp bengkak leher sbb thyroid. Katanya ada effect kat baby, kena cpt buat rawatan. Tadi pi klinik swasta amik darah utk test thyroid, 3 hari baru dpt result. Kalau kk, sebulan baru dpt result.

5y ago

Sis dah brpa mnggu yea?sy xda bgkk leher tp test drah pisitif hypertyroid..

sy pun hyperthyroid dikesan ms kandungan 14 mggu disebabkan muntah2 teruk. skrg on ubat. keadaan sy skrg amat berbeza dgn mengandung sblm2 ni. sy cpt penat, lemah, selera mkn terhad.

sya pon sama.doc ckp sya ada hyprtyroid.tpy leher tak de pon bngkak ii.28 nie bru amx drah..nk tgk betul ada kew tak

Hi sis apa perkembangan sekarang ya? Doc ada bagi ubat?

5y ago

Masih lg dlm pmntauan sbb nadi tinggi...xbg ubat pn sbb result t4 normal..tsh je xnormal