Ruam baby 😌

Ad petua tak mcmne nak hlangkan ruam ni? Baby sya mudah berpeluh.. lepas tu trus naik mcm ni..... sian plak tkut dia rse gatal tpi tk pmdai nak garu...

Ruam baby 😌
8 Balas

baby sya tu hri ruam susu dkt pipi dan bawah leher dia. bintik2 mcm tu. sya letak bedak merah agnesia tu dekat leher dia. hri2 letak. tp dkt pipi dia. sya x letak. setiap kali hbs menyusu. sya kan lap mulut dia guna kain lembab. xbole guna kain kering. sbb susu melekit. alhamdullilah sya amal kn dh baik ruma ank sya usia 2bulan 8 hari. skrg lps susu je sya lap guna kain lembab.

Anak saya pun macam ni. Saya make sure dia tak panas sangat and saya tak pakaikan topi untuk dia. Lepas cabut topi, bintik bintik tu makin kurang. Saya pun pakai snowy lotion sebagai ikhtiar.

ank sy kne mcm ni sbb mndikn dgn sabun carrie junior....gi klinik doktr suh tukr pki cetaphil or sebamed trus oky, dah bsar sikit bru tukr pki sabun biasa bru oky

Ank sy pnh jd mcm ni letak cream alovera hilang tp nik balik rupa nye ank sy alergik susu dugro.lps tukar susu terus hilang..

cubaa awaaa try snowy lotion , anak sayaa pown ruam .. alhamdullah leps dua hari makin surut .. beli kat tt

cuba guna produk jenama tasneem kod skeenz.Insyallah sesuai dengan baby,bahan organic sesuai untuk baby.

haritu anak saya jadi macam tu juga saya try bagi mandi pakai sabun Pureen alhamdulillah hilang

dia hilang sendiri anak sya lagi byak ruam susu tak hilang lagi tapi dh kurang