Period teratur tapi belum lekat

Ad ke masalah sama mcm sy? Cuba share pengalaman .terima kasih.

7 Balas

ad sis, sy dh almost 3 tahun TTC, BMI normal both husband and i, tak rokok, tak minum2, jaga pemakan, try guna OPK dah beratus2 tuk track masa subur, minum vitamin, setiap bulan jumpa OPK positive dan ad egg white juga.. BD tpi smpai skrg tk lekat lagi.. last year sy n husband cuba g clinic tuk buat chek fertility, doct akn buat kalau dah merrid lebih dr 1 tahun. singkat cerita dah buat USG, TVS SCAN, TEST DARAH, TEST HORMONE, PAPSMER, HSG, dan Sperm test. semua NORMAL, tk d PCOS, tk d miom, polip, hpv, tiub Fallopia tk d block.. doctorpun tk tau ap punca mslah sye. dah minum pregnancare, Himalayan, folic acid, black mores, husband dah minum surbex, speman, blacmores, tpi blm ad rizky smpai skrg, dah lepas 1 tahun dri awal chck fertility doct bgi advise tuk on clomid dan inject Hcg now tuk TTC but kmrin day 14 chck TVS scan, telur blum matang lagi dan 1 biji je pdhl dh on clomid 😥.

5mo ago

amin 🤲. awak kalau blm buat fertility check better buat awal kalau dh lepas 1 tahun TTC. sbb kalau tibe2 ad problm akn ambik masa lagi tuk buat test ni test tu, berobat ni tu, mcm sy tk d problm ape2 smue normal pun dah ambik masa almost 2 years tuk dptkn rawatan pertama TUI kali pertama, ni ad 3 x percubaan, pas tu IUI, ni nth brp kali percubaan kalau blm hamil lagi, pas tu ivf ni last solution lah.. ivf pun blm pasti firt try boleh success. so akn pnjng masa lah. terlepas dri rizky Allah. harap sis secepatnya dptkan zuriat tnpa process yg pnjng 🤲🤲

saya . period sepanjang hidup tak pernah missed. tak pernah lewat. bmi 25.8 .. husb kuat smoking . ttc 2tahun. cuba utk kurus smpai tinggal 58kg dan still mncuba lagi. tak pernah buat apa2 rawatan kesuburan pun. sbb ajak husb dia taknak. dah penat ajak. selalu salahkan husb sbb belum lekat lgi. yelaa dia kan kuat smoking. jadi sperma kurang kualiti. 1 hari tu kitaorg gaduh, husb pun ajk g bercuti tenangkan otak, sebulan lepas tu baru dpt tau preg.

Sy pernah dl.. period ok bmi ok suami xmerokok.. guna test opk utk dptkan masa subur guna apps.. mcm2 la cuba.. siap try mkn buah zuriat.. tp xlekat2.. pastu sy xnk pk da.. sy enjoy life sy.. pg2 sblm msuk keja dating dl ngan suami, g wayang, g riadah, xnak pk psl anak lgsg.. sambil tu jga pemakanan, jaga mental xnak stress.. alhamdulillah lpas 2bulan lbih sy lekat.. 🌸🌸🌸

sy dulu begini... lepas tu bersama ikut apps, bru perasan ade lari sikit timing... seeloknye, cuba ya, cuba dulu... hari k14 dr hari first period... da bersama... hr yg k 13,14,15,16...selang seli boleh, direct pon boleh... suami 2, 3 hari sblm, suruh keep fit dulu, senam k sukan k... 👍

sye penah dlu.. sbb nye dlu sye track wktu subur gne apps period calender.. rpenye salah.. ble track gne opk bru tw wktu subur sye lg awal..

dh berapa lama cuba pregnant? ada buat checkup x?

5mo ago

klu awk dh setahun lebih mencuba..tp masih tk pregnant boleh pergi checkup kesuburan..utk check hormon suami isteri biarpun kita punya period cycle normal.

maybe belum rezeki lagi