39 week 6 days

Ad ibu ibu yg belum bersalin?? Esok app kk , biasanya dokter akn bg masa atau pilihan untk induce ke tak? First time baby xmau keluar lg , ank sebelum dh keluar sebelum due date.. minta pencerahan ye

6 Balas

pnglmn sy, klu masih tak ada tanda bsalin,akn dpt surat serah diri dari dktr kk. then everyday smpai tarikh serah diri, kena mai kk utk misi monitor jantung bby dan bp ibu. if smpai waktu serah diri pun masih xde tanda..dktr akn induce.

sama . sye pun 2nd baby ni 2 hari lg nak due belum nak keluar lg. anak first elok 38w dh keluar

saya esok masuk 39 weeks...takde tanda2 lg...tapi perut kerap mengeras on off on off. anak ke 3

sy pn due 23 hb ni tp dh 2cm bby xnk kluo lagi

induce tu yg sy takut sebrnya, sbb xpernh induce..

3mo ago

sy induce ubat x sakit sgt, tpi x tau laa klu induce belon sakit atau x

Sy due 23.. 22 kena masuk wad dah