Naik turun tangga

Actually naik turun tangga bahaya tak ye? Rumah memang ada tangga so terpaksa gi dapur pun naik turun tangga 🥲

18 Balas

Sy masa mengandung bby ke3 nie pun turun naik tangga...alhamdulillah OK, cuma Hati-hati jela masa turun naik tu.. Yelah tangga kann.. Lagi2 kalau tinggi.. Masa anak kedua pula, pun turun naik tangga setiap hari tapi sbb rumah berada di tingkat 5, masa nie x tahu langsung membahayakan atau x.. Yg pasti masa tu rasa happy je sambil berlari turun naik.. 😂 Nasib baik xde apa berlaku.. Alhamdulillah baby pun kuar dgn sihat.. Semoga dipermudahkan sis, cuma Hati-hati je k.. Mcm sy yg ke3 nie mmg Hati-hati sbb kandungan masa tu, bdn sgt manja😅.. Syukur alhamdulillah semuanya baik-baik & sy anggap itu exercise juga, .. Bby pun dah 3 bln skg..

mcm sy anak sulung dari awal pregnant sampai bersalin active,awal trimester 1 & 2 naik basikal pusing ride & trimester ketiga naik turun tangga setiap hari,cz umah flat,ada je lift,tapi klu tak naik turun tangga rasa x best, alhamdulillah senang bersalin anak sulung,serah diri even belum ada tanda bersalin & belum sampai masa bersalin,doc cek tau2 dah 3cm. terus masuk bilik bersalin 😁

Bergantung pada kandungan awak sis. Macam saya, 1st trimester memang ada masalah spotting & bleeding. Dr sendiri yang pesan rumah 2 tingkat, seeloknya kurangkan turun naik tangga. Bukan takat tu, dr suruh kurangkan gerak. Banyakkan berehat. Nak bedrest memang tak boleh la ada anak kecik. Bila dah masuk second trimester kandungan dah ok, baru berani turun naik tangga banyak kali.

1y ago

Hehe thankyou sis 🫶

awak ada2 apa2 masalah kesihatan tak sepanjang awak pregnant. if xde tak bahaya pon. sy masa 1st & 2nd pregnancy bnyk naik turun tangga. sy kerja dlm bidang construction. dekat rumah pon dr awal hamil sampai hujung2 kehamilan pon mmg naik turun tangga sebab bilik sy dekat atas. cuma masa naik turun tangga kita jangan kalut2 la. takut jatuh.

1y ago

sama2❤️. semoga urusan awak dipermudahkan🌻

Saya dlu pon hari2 naik turun tngga sis. Alhamdulillah xde apa2 masalah. Cumanya pernah sekali jatuh tngga masa mengandung 5 bulan. Sakit dia xyh ckp smpai bersalin pon masih terasa bhgian pinggang ke bawah ni. Hati2 ye sis kalau naik turun tngga tu. Risau terjatuh bhaya..

Bergantung pada tahap kesihatan kandungan dan awak. Macam saya dari first trimester sampai 3rd trim naik turun tangga. Takde apa apa masalah. Itu pun salah satu senaman yang saya buat.

1y ago

Sama-sama 😊 Take care🌹

InshaAllah tak ada apa. Saya pun rumah flat tingkat paling atas. Cuma mengah sikitlah kadang krem betis hahaha tapi saya baru 5weeks+

Saya tahu je pregnant terus tidur di bawah sbb kandungan dulu saya ada spotting dan bleeding..ikut ketahanan awak la mcm mana..

1y ago

Oo faham sis hehe terima kasih ❤️❤️

Kalau mcm saya, office tingkat 2, rumah apartment tingkat 4. So hari hari naik 6 tingkat tangga la😂😂😂😂

1y ago

34 minggu dah😂😂

Kalo x naik tangga tu mcm mne sis? Kena gantung kain lah kan gelongsor naik turun

1y ago

Ni lagi satu bangang. Jenis takde anak ke cakap org macam ni. Bitter betul. Kalau takde benda elok nak cakap, takyah comment. Blah terus