Nak ambil MC

Actually esok ade monthly check up appointment kt klinik kesihatan tapi saya xapply cuti utk check up esok. So cdang nk ambil mc tp xthu nak bagitahu bos sakit apa.. Ada ibu2 yg boleh tolong ke? #30weeks

20 Balas

sy masa awl2 check up pagi..alah teruk..so 3 bln pertama tu jgn ckp la..mc berderet 😂 masuk trimester 2 sy terus minta tukar timing appt ptg pkul 2..so dr ofis (ofis di bangi kk di seremban) 😂 terus ke kk..ambil time slip jela 😅 hehe kk mmg susah nk bg mc..unless kita ada alasan kukuh n mmg bdn gler x larat 🙂 minta dr consider jgak hehe

Pendapat saya, sebab sis kerja, apa kata sis cakap je kat boss yg sis ade checkup pagi ke, petang ke, then kalau siap checkup baru gi kerja. Sebab nak mc payah sikit sis, biasa doktor kt kk x bagi surat mc kalau x de sakit ape2. Unless kalau sis buat checkup swasta. Insya Allah dia boleh bg

Nk mc kt kk tgk pd luck jugak..ada doktor yg prihatin, dia bg gak mc kt preggy mommy wlpn xdmm xsakit..sbb dia phm, preggy ni letih, xlarat..sy anak nk masuk 4..skrg tgh peknen no 4, pengalmn preggy anak 1 smpi 3 pyh nk dpt mc..tp anak 4 nialhmdulillah dpt doktor yg phm

I haritu mnum air gula..pening2 lalat mcm berpinar mata pn Dr x lps bg MC.. last2 i cuti sndiri sbb xtahan walaupun nap jap lps mkn.. Bgun tido still pening.. Bdn org xsama..if u rasa x sihat..cuti jela.. If u larat..pergi jela kerja..

5y ago

Mmg xlrat. Stiap kli check up mmg bdan letih sngt2. Lpas balik check up msti tido..

Bos sy dulu best.. Dia jnis xsmpai aty tgok staf pregyy mbuk2..ade sorang akk tmpat keje sy ni dia mse mgndung, xley kne mtahri, nty dia cm nk pitam n mbuk2.. Bos sruh dia balik n rest.. Uat keje kat uma.. 🤗

5y ago

Iyupps lelaki malay..

Kalo klinik krajaan yg monthly checkup x dpt MC.. Yg blh kluarkn MC cuma doktr.. Kalo checkup yg jumpa doktr blh la try minta, kalo checkup monthly, nurse mmg x dpt bg tu, dorg cuma blh kluarkn time slip..

kalau x habis waktu kerja lg, nurse kasi time slip. tp kalau ke hospital, slalu habis appointment jam 2, doc kasi mc je.

Mc bgtau bos rasa x sedap badan. Kn pregnant. So ckp la nk g check klinik. Padahal mmg nk g appointment pun khennn.

kalo kk mc ssh doc nk bg time ckhup.. sy ari tu sbb sakit sgt tu pon doc ckp kalo time ckhup xlyak ambik mc.. huhuu

Boleh mintak timeslip. Selalu saya mintak timeslip je. Doktor bagi separuh hari.