keputihan

9 weeks saya punya keputihan tiba2 keluar. keputihan warna putih dan berketul mcm cheese. normal ke? sampaikan saya perlu korek dlm miss v sbb nak buang keputihan yg melekat dkt dlm

2 Balas

Tak normal tu sis . penah jadi kat saya msa anak first . doktor suruh elakkan terus makan atau minum minuman manis , elak makan roti atau makanan yg ada yis , semua ni akan menyebabkan lagi teruk keputihan . Dan makan pure yogurt mix buah buahan dan makan tempoyak , ni makanan yg ada probiotic yg akan hilangkan keputihan tu .

Selalunya bila pregnant mmg akn alami keputihan. So nak elakkan jdi makin teruk, mommy bykkn mnum air masak yer