Berat badan menyusut

9 bulan berat 8.1 kg panjang 71cm 10 bulan tak timbng sb musim covid. Dia tak galakkan pergi klinik. 12 bulan berat 8.8kg panjang 76cm 15 bulan 8.6kg panjang 78cm .( start daripada badan susut ni tiap 2 minggu kena pergi klinik timbang berat badan) Full breastfeeding. Start 9 bulan anak mmg dah berapa nak makan. Anak banyak menyusu je. Setahun 3 bulan anak demam panas. Berat badan menyusut. Setahun 4 bulan demam panas lagi sampai masuk wad 6hari sb tonsil dan ada kuman dalam darah jadi on antibiotik. Masa kat hospital dia cirit birit. Masa ni agak rasa down sikit sb tgok anak makin kurus. Keluar hospital berat turun 8.4kg. Tapi setiap ujian itu ada hikmah.. Lps keluar hospital tu, dia dah start nak makan. Tukar beras pakai brand sumo. Dan bagi minum fresh milk. Alhamdulilah timbang baru² ni naik 9 kg. Tapi bmi masuk line kuning sb panjang anak 81cm. 26/01 ni timbang berat lagi. Doakan anak saya sihat dan saya doakan ibu² kat luar sana tak putus asa jika anak ada masalah berat badan dan semoga anak² kita sihat. Aaamin #firstbaby #1stimemom

2 Balas

mommy boleh cuba Izzly food utk tambah berat badan anak boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/izzly

try bg mkn mknn yg fatty sikit mcm cheese.full cream milk.roti putih + butter.