Baby 3 bulan

Hi smua, baby sy dah 3 bulan.. hanya menyusu badan je,, tpi knpa ek badan dia ringan je😕 tiap bulan naik 1 kg berat badan.. kata nurse pn ok je berat dia,,, tapi bila mak sya angkat dia , mak sy kata knpa anak kmu ni ringan sangat, apa lg terus rasa down😔 smpi kn diorang cakap bagi makan bubur sb baby tak kenyang😩 sedihnya😭

1 Balas

mommy.. jgn sedih2.. selagi carta berat anak dalam buku tu tak bawah garis putih insya Allah takda apa2.. mommy jgn rasa down sbb tu anak mommy.. mommy kena syukur anak mommy ringan. senang nak urus mandikan dll.. biasa la org tua yg dulu2 ni lg baby tu tak gemok @ obes jenis isi beketul2 dia mmg akan bising.. mommy kena yakin anak mommy sihat kuat. insya Allah nnti da bila umur makin bertambah dia makin kuat susu dia akan membesar juga. tak pun mommy tgu je 6 bulan nnti. bagi anak makan masa tu mesti badan dia naik. okay ya mommy.. jgn sedih2 tau. be strong.. 😊

3y ago

takpa.. nak dgr boleh tapi jgn pikir sampai stress tau. nnti susu badan drop, baby pun akan meragam sbb dia boleh rasa mommy dia tgh sedih ke happy ke stress ke... haa just happy with your baby.. yang penting mommy tahu mommy makan makanan yg sihat2.. jdnya susu yg anak minum tu yg terbaik buat dia 😊❤