Saya ingim bertanya,,saya baru sahaja berkahwin 2 minggu tapi tadi bila saya cek kandungan saya dah

8 minggu 1 hari adakah ini normal?doktor suruh datang cek lagi 2 minggu ,,hurrm saya buntu#bantusharing #ingintahu

13 Balas

Bunting pelamin kot sbab tarikh kandungan dikira dari hari pertama last period. Biasa org tak educated mmg tak faham benda ni dan akan terus judge yg bukan bukan. Explain elok elok.

3y ago

😅haah bunting pelamin,,tulah saya risau sebab nanti kang orang pikir lain😅adui

Alhamdulillah, bunting pelamin sis.. Klu takut org bercakap benda negatif, x pyh announce awal2 ni, tunggu besar sikit... Bkn semua org faham kan... Tahniah sis...

3y ago

alhamdulillah thank you sis,itulah saya risau juga sebab nanti orang pikir lain😅

usia kandungan dikira hari pertama last period kita.. so normal la tu.. org yg xthu memg akan mengata.. tp rasanya zaman sekarang jrg org xthu pasal ni..

3y ago

😅😅😅itulah susah betul nak explain kat orang sekarang ni,,yang mana paham tu bagoslahh,yang tak paham tu haih,,malas.nak bertekak

Bestnye awak dpt rezeki pregnant awal lps kwin.. Sye da nk masuk 6 thn kwin masih belum lg 🙂 Moga dipermudahkn semua urusan awk ye 😊

3y ago

alhamdulillah,saya doakan semoga awak ada rezeki juga untuk pregnant,in shaa allah amin😍

syukur rezeki awal. usia kandungan dikira berdasarkan LMP ( Last menstrual period) utk confirm usia yg tepat,nnti doctor akan scan .

3y ago

alhamdulillah okay awak tq ye respon 😊

jgn rsau doc kira dr 1st day awk last period bila hehe, tu smua bnda normal.. dun worry ok jnji baby sihat

3y ago

ohh yeke tq awak hehe😉

Normal je kalau kira betul hari pertama period sebelum kahwin. Kira sis bunting pelamin kot

3y ago

hehehe tulah saya risau mak saya tu jer😅dia pikir lain dah,saya ni dah stress dah😂ahahaha okay sis tq respon

Bila 1st day last period sis? Sbb kandungan dikira bermula dari tarikh tu

tahniah awak,jga baik2 ja,bnykkn rest pada awal kandungan nie...

3y ago

👍👍👍👍

bunting pelamin tu.. normal je.. tahniah.. mudah hamil..

3y ago

alhamdulillah thank you awak😍