6week dan masih segar 😂

6week, tapi masih still tak ada rasa apa2 😂. Ada tak yg mcm ni.

21 Balas

alhamdulillah masih ok... kadang rasa mcm xpreggy pon...hahha 1st timer kan..😝 tp perut rajin bloated.. nk mkn sup je keje nya..yg lain xbpa boleh nk telan..cramp mnja2 tu selalu la... 10 tahun ttc... doakan sy dan kandungan kuat dan sihat tau!

sy mse 6w 5w mmg x rasa ape cuma perut pedih dan sgt lapa..tp 7w ni angin yg sgt teruk.bloated..smpi rse mcm nk muntah angin tu..syukur sy tak pnh lg muntah kluar isi tp mmg smpi nk nanges bila angin teruk😭

2y ago

Betul saya skrg perut pedih bloated angin .Pantang makan je, habis terus sendawa non stop, paling perit nak sendawa @keluarkan angin tak lepas🥹

Pengalaman saya masa 6week punya la bahagia sbb langsung tkda rasa apa2. Husband yang pening tak boleh bau itu ini. Masuk 7w3d saya yang mula pening perut jdi berangin tak lalu makan nasi putih. Cuma tak muntah ja …

samalaaa.. saya 6week2day tapi xrasa mual langsung. sampai tepikir eh betul ke pregnant ni sbb first & second baby dulu alahan teruk.. ni third baby tapi 6w still xrase pape mual pape..

Sy masa 6w start demam, batuk , selsema. Now dah 9w. Tapi sakit tu still selalu sgt. Sometimes stress betul. Skrg pon still selsema batuk. Kadang2 sakit kepala. Muntah tu x de

sy dh 6 mnggu 6 hri.. alhamdulillah xde mabuk xde alahan..mcm biasa je..Ms scan hri tu nmpk kantung je..nti 8 mnggu cba scan lgi..perut mkin Hari mkin besr..moga BBY siht mmbesr..aminn

2y ago

Amin☺️

Sama sis .. dah nak masuk 8w alhamdulillah takde rasa apa2 , cuma pahit mulut jer memanjang .. sekali je muntah sebab banyak makan makanan berminyak . Smpai sekarang okay je .

Saya pun..Mcm takde pape..mcm biasa juga..kdg risau juga klu takde alahan langsung ni. Tapi org kata hormon rendah dan menandakan mengandung baby boy

2y ago

Sy pon sama. Smpi sy pg klinik scan btol ke sy mengandung 🤣

sya pun dh 7w2d rsa tak ada apa2.. alahan pun tak, cuma suami yg kerap muntah n mual² 😂 semoga kita semua baik2 sja, nikmati moments skg

alhamdulillah, bestnyaaa. kadang nak sangat tak rasa alahan tu 🤣 tapi takpelah, alahan pun. terima jua demi kesayangan dalam perut 🤭