Kehamilan first

Normal ka kehamilan first ni, rasa tak bermaya letih tak boleh nak buat keja. Ada apa2 tips tak untuk bg ada energy balik ? #Firstbaby #6week

1 Balas

normal sis, mungkin sebab bayi tengah membesar dan banyak mengambil darah ibu untuk uri dan badan bayi..lepas tu ade hormon yg terlibat dan tak stabil. Cuba banyakkan rehat dan pastikan cukup tidur dan makan mknan seimbang. kalau doktor ada bagi ubat iron jngan lupa makan..itu untuk banyakkan darah. Dan kalau tak larat sangat boleh pergi klinik dan doktor akan buat ujian darah, mungkin ada kekurangan hb atau lain2