Pendarahan 6 Weeks

6 weeks.. Pendarahan adakah..

45 Balas

Sy pun br alami pendarahan tiba2 dua hr lps. Mmg panik dan risau sbb sy dah 2x keguguran sblm ni. Tp xde sakit perut. Pergi klinik, tp klinik terus refer utk ke hospital putrajaya. Scan dr bwh doktor ckp mmg pndarahan tu dr dlm dan doktor bg ubat acid folic dan duphaston. Doktor bg pnerangan, seandainya kandungan gugur (nauzubillahiminzalik) itu bmkna kndungan tu yg bmslh dan tdk dpt mmbesar sbg janin dan baby yg normal. Doktor pesan bykkan berdoa. Berdoa dan terus berdoa. Apapun, tetap jg diri jgn byk bgerak dan mkn ubat ikut waktu. Hr ni alhamdulillah dh xde bleeding. Dua mggu lg kena pegi hospital putrajaya lg utk follow up checkup. Staff nurse dan doktor kat situ smua baik2. Doakan sy selamat meneruskn kndungan ni ya 🤲🏻❤️

1y ago

Masa tu pergi hspital putrajaya tapi permulaan bayaran dia seram jugakla sbb sis bukan keje gov 😂 tapi dr situ mmg semua baik" .

sy pon ade pendarahan haritu sis, sy jumpa doc scan, doc ckp bleeding jek dia cuma suruh sy mkn duphaston(ubat kuat rahim) tp hampir minggu lebih still ade darah spotting yg besar tp xbnyk Ah, tiap kali bangun tidur jek akan ada kluar, sy xpuas ati sy pegi hospital, scan melalui faraj semua doc ckp xde pape pon pintu rahim pon terttup katanya, dia cume suruh sy teruskan mkn duphaston tu, dah syukur dah xde bleeding lg.. haaa, panjang cite😂

2y ago

sya pn ad pndrahn last2 sbbkan tekanan sya kegguran

saya dr first pregnant tak ada apa2 discharge..masa 6 weeks 3 days mcm tu dalam pukul 8 malam suddenly ade brownish (spotting), saya risau jugak..risau takot ectopic pregnancy & last year ade history miscarriage (mula2 bleeding sikit2 & terus miscarriage) next day terus pegi klinik scan, kantung semua okay & tiada pendarahan..doc cakap, spotting tu sbb implantation..bila baby nak melekat dekat dinding rahim, boleh menyebabkan luka sedikit..sbb tu ada darah keluar..semoga semua ibu & baby selamat 🌸

2y ago

hi boleh tahu brpa lama slalu 0drahan blku ?

sy pon sebelum ni masa 6minggu ade drh spotting gitu .. tapi dlm 2 hari je ade..gi klinik , klinik transfer terus ke hospital ... scan ade kantung je waktu tu.. leps 2 minggu scan baru ade heartbeat n janin dlm kantung...skrg ni alhamdulillah .. semua okay .. semoga baik2 aje hingga ke hari bersalin.... aamiin...

sy slalu krem perut, sakit mcm masuk angin/gastrik mcm tu. nk makan x lalu, tp perut sakit mcm lapar. sy bru 6week 4days.. normal ke rasa mcm tu ya?

4mo ago

Sama la saya pon skrg 6 mnggu 3 hri tpi dri start kandungan 5 mnggu ari2 sakit perut krem je dan mmng tak selesa. Otak ni dh fikir bukan2😩. Semoga kandungan ni baik2 saja🤲🏻

saya nak tanya ,saya baru kali pertama preng..saya x rasa sakit apa2 tiba ada darah turun macam darah period apa yang patut saya buat ?? awal tu coklat sikit2 ja.. lepas hilang.. then pada 29 hb macam tu ada turun darah tapi sikit ja ..dekat 31 hingga sekarng darah macam makin banyak.. ?? macam datang period. apa yang patut saya buat

3y ago

Skarang sis mcm mne?

Sy bleeding hari ke2 g emergency then scan doc ckp 50/50 n risiko miscarriage. Blek dri kuching g s. Aman still bleeding then hari 4 janin kuar 😔 usia kandungan 6weeks.. Mybe sy jln jauh n penat pnca ya coz spnjang pregnant tu laa first time sy jln jauh n penat coz berjalan.. So hati2 korg.

3y ago

Sis bleeding mcm period kah

Saya juga ada coklat bleeding tp tidak setiap hari. sebelum ni dlm bulan 1 sy ada buat operation cyst.apa2 pon dlm keadaan menunggu scan faraj jumaat 6/5.harap xde apa2 n tawakal nredha je.

3y ago

sy pun Ada cysts.. bentuk crystal kecil²..d blocknya jalan keluar telur sy .. Susah betul Mou tmbus ..tpi termengandung tiba² ..

Saya scan semalam sebab dah 2hari bleeding .doc suggest bedrest sehingga 10weeks .sekarang baru 6weeks .doc kata bleeding ni amaran untuk keguguran .jadi kena rehat & tak boleh buat apa .jalan pon kena slow & kepit macam orang berpantang .tc

Sis, saya tak ada bleeding pun 6 weeks sampai sekarang dah nak masuk 8 weeks. Hati-hati ya sis semua. Take care.