nk tnya nk mcm mna sruh bby 1bln lbh berak ye...

3hari dh xberak..perut dye lmbut je..dye kntut je hari²...senaman kki dh buat..urutan pn dh bt hari²..

4 Balas

Normal jika baby Puan menyusu badan. Takda apa nak risau, jika perut lembut, baby aktif, tidak meragam, kerap kentut. Anak saya, seminggu tak berak. Menyusukan full badan. Susu ibu particles halus, mudah hadam dan baby pun jarang ada masalah kembung perut Insha Allah. ☺️

kerap menyusu, pastikan ibu mkn pemakanan yg sihat utk memudahkan baby senang..susu badan adalah paling diutamakan

2y ago

bykkan makanan sihat spt mengandung dulu, vege, susu, buah, ikan. Senang baby nak digest sbb melalui penyusuan

sometime bfeed bb jarang berak pun ada.. yg kerap berak pun ada. selagi dia kentut n x meragam tu ok lh..

kalau bf ok je. janji dia xmeragam, perut ok, kentut selalu.

2y ago

sy mkn buah Sunkist smlm sahur tdi bby mnyusu tghri tdi dye berak dh...sy mkn buah jrng²..