Ade x kat sini 35 week dah ad tanda2 bersalin ??

5 Balas

Sy prgnant yg ke 3.mengikuy pengalaman…klau nak thu kite ni nak bersalin… 1. Keluar spot darah.yg jenis ni mmg akn sakit contraction seleps spot tu keluar sehingga la bersalin. 2. Pecah air ketuban.yg jenis ni x rasa ape2.air tuban akn sentiasa keluar.nti nurse akn bg kite injection supaya baby xkene infection sebb air ketuban dah pecah.die bg bile cek air ketuban dah byak keluar la.then die akn bg injection lg (supaya kite rasa contraction) sehingga la bukaan tu dah 7cm tp xde rse contraction.

35 weeks ✋🏻 Tak tau mcm mn tanda² bersalin. Sbb first time. Cuma nurse bg tau, kalau rasa contraction makin kerap/kuat, keluar darah @ pecah ketuban, cepat² ke hospital. So far skrg 35 weeks perut ada mengeras saja. Tapi takda sakit pinggang ke apa. Perut mengeras ni braxton hicks.

ank 1st dlu 34w dh brsalin ank 2nd brsalin 38w ank 3rd ni 29w kluar spotting .. lani 35w5d dh 2x Braxton Hicks disebabkn kencing kotor https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0

sy 35w.tnda mengeras dan sakit dr pinggang,punggung dr ptg td non stop.tp xde tnda2 lain lg.rase nk demam pon ade.mata kiri pon senak tetiba.xtau ape dh nk rase.byk rase risau je

2y ago

sy bkn stkt demam,+ve covid plk.doakn sy n baby sihat2 je ye ibu2 semua.

Belum lg sis tp ada kenalan sy dah brsalin 35minggu sbb kluar tanda air ketuban.