Sy nak tanya Klau orng bersalin 36weks baby Prem tau cukup bulan iye..36weks 9bln kan..ke salah😅

23 Balas

nurse kk sy kata..kalau nk betul2 matang 37 week sis.. 36 week ni ikot nsib...ada yg da matang..ada yg belum

1y ago

haaa..sy rasa mcm tu la...

anak saya czer 36minggu... orang ckp bayi pramatang.. tp berat okey je atas 2kg.. alhamdullilah sihat xde kene tahan

37w2d ke atas br di kira cukup bulan .. tp kalau baby >2kg , kencing berak ok , baby tak masuk NICU ..

Saya bersalin ank sulung 35week .. mmng dlm buku baby , buku pink doc tulis baby prem

2y ago

Sama sama❤️

Sy bersalin 36week 1day.bby berat 2.7kg OK je. Jnji berat bby lbh 2kg.cuma bby pramatang seng kna kuning.

2y ago

masa ada sy yg no1 dia Prem jugak berat dia 1.36kg..kena kuning alhamdulillah 2 hari je..sebab dia duduk nicu 2 bulan kan..

sy 3 org ank lahir 36 week.. alhamdulillah sume ok xde prob..sorg 2.3kg..sorg 2.65kg..sorg 2.88kg

36w dikira prem tp tgk berat baby jgk. Kalau 37w baru dikira matang.

saya bersalin 36w6d dikira premature border line

2y ago

risau jugak sy sebab skg NIE sy dh 35week 6day dh...tapi dh kerap sakit2 pinggang sakit dekat bawah ari2 tu..

sya bsalin normal 36 minggu jee berat baby 2.83 kg

nurse bgthu 37w 3d Bru ckup bln..