Boleh Ke

3,4hari ni kerap sgt skt kepala,, Xpe ke mkn panadol smasa hamil.. 3bulan 3hari.

2 Balas

boleh, tpy standart dose 500mg je , cm pnadol hospital. mkn sebijik shj ye. mak sy nurse hospital saranan dr dia. sy lg pghidap migrain & ad ubt khas yg dose tgi. bila migrain sy terpaksa ambik dose rendah. dh byk kali jugak la sy ambik pnadol ni. demam lain sakit kepala lain🤣 nah sikit info dr Malaysian Pharma ; Menurut Malaysian Pharma, Paracetamol adalah dalam kelas ubat yang dikenali sebagai analgesik (ubat penahan sakit yang) dan antipyretics (pengurang demam). Ia berfungsi dengan mengubah cara deria sakit badan dan menyejukkan badan. Setakat ini, Panadol adalah antara ubat yang dikategorikan sebagai selamat untuk wanita hamil, jika diambil dalam dos yang terkawal. Ia tergolong dalam kategori B.

xboleh sis .. pegi klnk nnti doc bg ubt