Bengkak kaki

33 minggu dah start bengkak kaki 😶. Lama lagi nak 37 ++ minggu. Bertabah la. Kalau ada yang boleh share selipar yang best utk dipakai waktu bengkak kaki, silakan bantu sy 🙏🏻

1 Balas

So far rasanya x ada selipar yg membantu utk kurangkan bengkak kaki cuma disarankan pakai kasut/selipar yg x ketat, lembut, selesa tapak (ada cushion) supaya x bagi lagi tekanan pada saraf dan pembuluh darah (blood vessels). Ni tips utk kurangkan bengkak kaki 1. Masa tido, tinggikan kaki. Letak bantal bawah lutut. 2. Selalu buat senaman peredaran darah dgn gerak2 kan pergelangan kaki ke atas bawah. 3. Bila berehat contohnya tgh duduk, tinggikan kaki. Letak atas kerusi ke bangku kecik ke apa2. 4. Boleh pakai compression sock utk kurangkan bengkak. Beli ikut saiz kaki. X terlalu ketat atau longgar. Bila pakai rasa firm je.