toooink

30w4d masih ade barang belom complete.. tengok list macam dah settle tapi bila tatap barang, alahai.. beli online je mampu.. itu pon ade yg belom sampai.. kata ade yg tak masok untuk redzone area.. nak keluar beli pon macam mane.. 1 kenderaan sorang je.. beli yg penting dulu, plastic simpan susu ke, botol simpan susu ke, breastpad, bengkung, botol susu bby, semua tak beli.. tunggu keadaan.. lepas bersalin baru beli.. kalau rezeki banyak susu, boleh la simpan.. kalau x, xpe la.. hiihiii.. moga dipermudahkan hendakNya.. ape barang pon belom prepare, beg masih kosong, baju bby masih belom cuci sebab ade yg belom sampai.. ermmm.. baca info pon brsalin kata suami tak boleh teman.. ??

2 Balas

sis due bila ? rs nye sis ny yg preggy sama weeks ngn sy tu , hehe , sama nasib lha kita sis , konon2 nx keluar shopping ms 7 bulan , last2 kena pkp kita shopping online jelah tp menunggu brg smpai tu nx completekan beg hospital silap2 34-36 weeks br blh complete😪, ny pon da 32weeks brg tx siap lg , nurse da bertanya da brg da ready dlm kereta ke blm ?

4y ago

baru settle cuci baju bby.. lepas lipat semua teringat plak ade lagi 4 helai trtinggal x cuci skali.. haahaaa.. ptot mcm x bape byk wlau nampak byk tapi mcm sikit.. 😆 barang nk packing memang x siap pape pn lagi.. risau jgak.. tapi nk siap kn tu alahai.. malas dduk bilik lama2.. kepanasan walau ade kipas.. ermm..

Botol susu better sediakn. At least sebiji. Breast pump klu boleh beli siap2. Ada yg murah rm30 je online. Pengalaman sy konon nk tggu lps bersalin air susu byk ke tidak. Tp mkn diri plan tu.

4y ago

ok mommy.. botol da beli da tapi belom ade khabar dah shipped out dari seller.. heeheee.. cuma susu fm je xtwu nk prepare ape..