Jaundice tak hilang, baby nak masuk sebulan.

2hb nanti baby dah sebulan, tapi masih nampak kuningnya kat mata. Last check bacaan 211 kalau tak turun nanti kena ambik darah kat tangan hantar ke lab. Risau pulak, mummies boleh share experience or ada tips nak hilangkan kuning bby.

21 Balas

bby pramatang sy 34w kena ambik darah 2 kali sbb darah yg diambil tak mencukupi untuk lab result. sy banyakkan bg mandian herba cina dan breastfeeding. sbulan 2minggu bru discaj dri jaundice after practice mandian herba cina slama sminggu.

prolonged juandice. sama ank sy. asek ambik darah. cek hati n lain2 semua ok. sbb anal darah O mmg sng prolonged juandice. kerap bg susu je sis. in shaa Allah ok nnti. asalkan baby takda masalah kesihtan lain. moga baby sis sihat2 aje.

sama . skrg masih tinggi lagi . 5 hari lagi nak masuk sebulan . Kalau masih kuning, nnti akan diistiharkan "PROLONGED JAUNDICE" . doakan smuanya okay sebelum 7/11 ni . hari tu last check, kuning baby 7.3ol . smoga semakin menurun .

bagi susu bnyak2 sis.. kalau susu badan takde sulam ngn fm... masa saya dulu buat macam tu.. and cuba guna cara tradisional jugak... seminggu dah turun.. saya beli mandian tu dekat seng seng cina...

sis try bgi susu setiap dua jam insha'Allah hilang ank sy time kning lgi tinggi 425 msuk wad satu hri dia kuar kning 225 stiap dua hri sy prgi klinik semnggu da hilang sy bgi susu je setiap dua jam

bagi mandi ank dengan rebusan daun pandan,akar pandan dan daun belimbing buluh tu.. 2x sehari.. In Shaa Allah turun.. turun temurun kmi guna cara ni.. Alhamdulillah semua ok

Anak saya jaundice nak dekat 2 minggu. Hari ke-8 doc kat kk suruh top up formula milk. Hari ke-12 terus turun 82 dari 179.

2y ago

Saya bagi anak saya minum brand Wildan Waladun Junior. Lepas dah settle jaundice dia then fully breastfeed balik.

Guna susu lactogen,tp susu badan kena bg jugak ....ank Sy 5 hari Kuning.. wlpun risau klau lama Kuning nya..sbb Sy darah o...

sis bg mndi dgn daun kucai, dlu anak sy bg mndi dgn daun kucai turun bnyak bacaan tu

sy 42hari,kuning ank 70.. jenuh amalkn mcmยฒ.. last beli herba cina . turun..