kiraan kick bby

28w3d . kalau bnyk pergerakan atau buat kerja yg bdiri bby kurang gerak ke .. start 9am smpai 1pm tu dia gerak pun rasa xrasa je kicknya , dah makan manis dgn minum sejuk pun xjln .. dah risau dah situ . pastu sy tido ja bukan main lagi gerak² smpai sy rasa nak trkencing .

6 Balas

Sama lh sis.. sy pn rse mcm tu.. 30w4d, mmg baring je trus baby gerak2. Klau msak ke, brdiri, ssahnye dia nk gerak, xprasan lgsung smpai 1jam lbh xde rse gerak.. mlm mmg trlmpau aktif, lpas subuh pn dh aktif gerak..start 9pg dia mcm thu2 je kita nk kira dia kick, byk kli kne pujuk bru nk gerak skit2😅

2y ago

Tula sis..kne bykkn kcau dia smpai gerak, kdg2 pggil2, pndai dia respon😅

saya ada baca comment tadi ada yang kata kalau kita penat, baby lagi penat. so better puan takyah banyak bergerak sangat. ambik masa atleast setiap 1 jam ke untuk duduk rehat kejap

2y ago

memang tak selesa plus risau sangat..syukur tak ade apa2 mujur tak ada bukaan

Betul la tu, saya pon mcm tu. Kalau kita bnyk bergerak, mmg tak rasa sngt pergerakan baby. Kadang kadang saya baring semata mata nak rasa pergerakan baby

2y ago

sama lah

Kadang sebab kita twrlalu aktif mmg xrasa actually baby gerak je awk. Cuba gosok2 perut tu nanti mesti dia respons😍

2y ago

baik awk..bukan apa..sye tkut baby sye..hmmm je..fhm-2 jela kan..

Bgi sye yg tu normal... sye ade kena mcm jugak then later akn biasa... mungkin bby tdur

2y ago

ohh yeke .. sbb klau sy tido atau baring saja terus aktif xbagi mummy dia tido 😅😅

nak tau jugakk...sbb sy pun gtu...taktau kenapa...