Barang keperluan baby

28 weeks 4 days,,da patut ke beli barang baby😂..boleh ke kalau beli bila kandungan masuk 8 atau 9 bulan.. #anakfirsttiadapengalaman

23 Balas

saya 4bln dh beli sikit2..masuk 6bulan saya terus beli semua brg lepastu siap basuh n dah pack sekali 😅 senang tayah nak pening2 dah sebab takod nnti bila dh sarat tak larat nak ngemas n mmbasuh 🤭

kalau perut dh msuk 7 8 tu better beli sikit2 sbb kdg perut 7 lebih ad yg dh besalin .. tp ikot laa sy beli sikit2 bulan ni beli sikit bulan depan bli sikit .. so xdak laa mcm bnyak sgt nk kena beli nnti ..

saya 4 bulan dah start beli skrg 6 bulan Alhamdulillah dah complete sbb excited haha..bagi saya xpe jee beli awal jngan fikir negatif ke apa doa jee bnyak moga kandungan selamat smpai dilahirkan..

sis boleh sediakan awl2 set tasneem.. untuk newborn.. stommyoil + calmtime+t-rub+cf-rub😇 calmtime+trub(set jaundice) cf-rub tuk demam selsema batuk kahak .. stommyoil baby kembung

Klu nak beli kat mall ke babyfair dh blh beli dah tu, nti dh sarat x larat dh nak pusing mall.. Klu nk beli online, blh je last minute... Beli awal2, x terasa sgt kos tu...

sy pun even baru 18weeks dh start survey n beli brg sikit2.. nnti xda la terasa skali gus berhabis duit.. risau kang dh sarat xlarat pulak nak membeli..

3y ago

saya pun begitu sis beli sikit2 saja palan bh

patud sgt dh 🤣 nnty jd mcm sy dh xlarat bru la cri brng baby 😂 skrng 35 minggu bru siap membeli , skrng tinggal nak basuh jew

lebih baik beli awal..sbb kita xtaw kot2 dy nak kluar awal kan..prepair awal xkalut..huhu..saya dulu 8bulan dah settle semua brang baby

boley beli sikit2 sis... sy piwn mcm tu...smpai skrg 36mnggu 3hari brg da penuhh...semua lengkap tggu time nk bersalin jeee

Nurse suruh sedia baju baby dan ibu dalam kereta bila kandungan start 7 bulan. Sebab bila2 masa ja baby boleh keluar