Kerap sakit perut

20weeks... Tapi, semalam vaksin terus sakit perut. tp rse bby kick. cume perut sakit jee😢

7 Balas

try pantau masa baby aktif slalu, baby aktif lgi tk. 20w ke atas mmg akakn rse sakit bawafian bawah perut. rse mcm kena strike, mencucuk2, normal kalau rsa mcm tu sbb rahim nk mengembang. try beli body butter. bola rsa sakit, mintak suami urutkan dgn body butter, atau urut sndiri. slalu sy buat mcm ni. bila suami usap perut, terus tk sakit. baby sopan je gerak 🤣

Sy pon 22w. Memang perut rasa sakit sejak sebelum vaksin lagi (hari ni vaksin) . Rasa cramp kadang kadang mengeras je. Risau jugak. Tapi tngok sis2 smua kata sakit jugak, normal lah kot agaknya. Rahim nak mengembang sbb baby nk mmbesar kot.

perut 20 weeks. mmg akan rasa kerap cramping, sakit2. sy skrg 22 weeks. sy pn baru lepas dose 2 so far tkde pape. tapi baby membesar dan perut bertamba besar mmg akan sakit². malam pn mmg susah nk tido sis.

Sama. Saya vaksin 19w. Lepas tu perut sakit sangat sangat2. Then saya pi klinik scan. Alhamdulillah baby takde pape

kalau brterus hingga 2-4jam..trus pgi emergncy ya sis..kesan vaksin xtau lgi...20w baby kick masih halus.

Sma la sya pon skrng 20w2d mungkin rahim mngembang agaknya

rjuk doc lau x slse sis