Morning sickness

2 months sudah.. tapi saya belum merasakan morning sickness lagi.. memang lambat ke?

120 Balas

Kalau boleh taknak morning sickness, setiap masa muntah. Cek klinik timbang pun berat kejap naik keja turun. 3 bulan merasa letih tak tahu la nk Ckp, nk masak pun tak boleh.

Sama la mcm sy.. Sy dari awal smpai la skg dah 10weeks xde morning sickness pun.. Mual2 sikit je..dtg dan pergi je mual tu.. Tu pun jarang2..Jgn la minta² kena 😄😄

Ok la tu sis takde haha kalau ada kang semua benda jd xkena. Tido pening tak tido pening. Muntah2 xdaya nt sis. Belum lg pakej perut sebut pastu angin selalu keluar uiii

5y ago

Kn.. Lg x selesa rsa.

Jgn mintak morning sickness. Tkut xterdaya nanti..mcm sy sbln lbih kuo masuk tndas. Makan apa je muntah. Lemah gile badan..xsemua ada morning sickness sis.

Bersyukur lah takde morning sickness ni kena macam saya ni sampai tak boleh nak bangun langsung. Tapi masa first trimester je la. Lepas tu dah okay

saya pon xpnh alami nye sis.. muntah biasa2 tu selalu skrg kerap sakit kepale je.... alhamdullilah allah permudahkan urusan saya ngasuh anak org

Jangan dimintak 😂 Saya dulu almost 5 bulan alahan. 8kg turun sekaligus. Nak makan tak boleh, minum pun tak boleh. Rezeki la tu tak mabuk.

Ada preggy mommy yang morning sickness, ada yang tak. Kalau tak ada tu kira bertuah dah. Macam sis. Saya pun dulu tak ada morning sickness.

Syukurlah sis xda..😂 sya masuk bulan ketiga baru alahan ada...ni pun badan dah susut takda selera makan... Doakan saya kuat 😊 !

Sy morning sickness pun ya, evening sickness pun ya.. Xleh makan ulam, xleh makan tembikai tanpa serbuk asam, nanti keluar balik.. Huhuhu