Upt strip samar

Hi. 2 hari lepas saya ada test upt spt dlm gmbr. Sy delay period 13 hari. Kalau ikutkan baru 5minggu. Kalau pergi scan, akan nmpk ke? Sy seorang yg berisi. Takut pergi scan, doc akan ckp xnmpk apa2. Simptom yg ada sakit breast, sakit pinggang, pening2.

Upt strip samar
8 Balas

Kalau saya hari tu samar jugak, tak boleh tunggu sebab baru je 2 bulan lebih gugur week 11. Terus beli clear blue, naik prgnant. Masa tu week 5 jugak. Saya nak scan week 8, tapi tak sangka saya bleeding week 7 terus jugak, trus ke klinik dulu, klinik scan dri perut tak nampak, trus dia kata nak bt melalui bawah, nampak kantung comel jee, doc kata kantung saiz mcm week 5. Balik dri klinik tu saya tido, bngun tu saya nk g kencing, tngk kantung jatuh dah. Tapi mmg sebelum tu bleeding ketul2 dah. Dua kali dah gugur.

2y ago

Terima kasih sis

Mcm sy aritu memula pun cmne jgk.. line samar.. tp hati ni kuat kata prgnant.. sampai beli prgnancy dr shopee smpai 10 btg 😅 setiap hari cek smpai la line terang.. cek sendiri dlm 5w, g scan doc ckp xnampak.. masa tu down da.. tp xpuas ati g beli clear blue.. tulis situ 2-3week.. tggu 10hari g scan.. klu ikut calender 8w.. g scan rupanya baru 5w6hari 🤭

2y ago

Nak kata selalu x.. tp lpas samar tu sy stop test.. sbb xnak kecewa.. sy tggu 5hari pastu cek air kncg ptama.. alhamdulillah terang.. tu yg g scan tp xnmpk lg sbb awal.. doc bg tempoh 10ari g scan alhamdulillah baru 6w gitu.. patut scan ptama xnmpk… tp doc ckp nnti dlm 12w scan lain utk tentukan umur baby yg btul..

5w awal klu pergi scan xnmpk apa2. Blh tgu 6w keatas. Nk jimat 8w keatas ada rezeki blh nmpk janin & hbeat. Bdn berisi or tak, ultrasound tetap nmpk sama saja. Sy pun berisi, tiap kali scan nmpk saja. Cuma timing yg kena btul. Meanwhile blh mkn folic, bli dkt farmasi smntra tgu utk scan. Jaga mkn minum, avoid heavy works

2y ago

ok sis. setakat ni alhamdulillah xde spotting

Tggu sis lg 2 minggu inn syaa allah scan nmpk hbeat nanti. sy delay sehari cek upt double line terang alhamdulillah.. nie second pregnancy sy… ank first sy kembar.. mcm tu jgak lwat 4 hari check double line terang yg baru nie tak p scan lg tggu dlu. Awai lg.. smoga allah permudahkan sis dan kita semua.. aamiin

2y ago

Inn syaa allah smoga allah permudahkan kita smua

saya cek 27/5 naik line samar smpai la bulan 7 ni haa naik jgk linenya...tp period ada je tiap bulan...

2y ago

sy sblm ni pnh naik samar dr ni. tgk2, period. tp, yg ni xperiod lg smpai skrg. nk tgu lg smgu nk cek balik

Repeat UPT lagi seminggu, kalau dah confirm double line pekat , tunggu lg dua minggu untuk scan.

2y ago

ok baik awk. lg seminggu sy repeat test.

hi sis , macam mana ? sis dh check ke ? sebab upt sya skrg pun cam ni jugak .

kalau test upt ni samar. biasa janin masih kecik lagi. 2-3 week

2y ago

ooo, cmtu ke sis. harap2 betul2 ada rezeki la kalini