Terasa hati

Hi, 2-3 hari ni suami saya cakap badan saya panas. Padahal saya rasa biasa je. Suhu normal. Pastu bila saya letak kaki saya atas kaki dia, dia cakap panas 🥹 Terasa hati pula saya. Btw saya tak pregnant lagi since 2 bulan setengah kahwin 😅

47 Balas

normal tu rasa panas sis, maybe kurang minum air. sy pun jenis bdan panas juga. mmg dari ibu sy jenis bdan mcmtu. org dekat sikit da rasa haba tu 🤣 tp husbnd sy ok je. sy suka letak kaki tgn sy kt bdan dia sebab sejuk best smbil manja² 🤣 sy da 22 weeks, semoga sis diberi rezeki cepat yaa 🥰 btw, komen² yg bitter sini tu mencerminkan diri sendiri ya. so fkir² lah 🤭

Kita sama sis 😅. Saya fahamm perasaan awak. Nak juga manja2 dgn suami, pegang2 tangan ke walaupun kat dalam rumah je. Kalau waktu panas, dia tolak sbb dia kata panas. Ada masa saya terasa, merajuk juga lah. Ada masa saya tak kisah. Ikut mood masa tu macam mana 😂 tapi sekarang dah pasang aircond kat rumah, suami tak dapat dah nak tolak 😂😂😂😂 settel masalah

takyah terasa sis. benda biasa sgt tu nanti banyak lagi nk hadap, sama la macam saya. sbulan lebih kawin suami kata badan saya panas macam nak demam. 🤣 kesudahnya berpuluh2 tahun kahwin pun tetap panas. bila pregnant lagi la dia cakap badan sy panas. rupanya sbb suami tu jenis tak boleh dekat². mudah rimas n panas kalau dia tak nak kita. time nak oke je panas pun 🤣

Bagi sy, post macam ni tkda isu pon. Sekadar meluah, bercerita. Klu ada yg berpengalama nk kongsi bg pendapat boleh kongsi. Klu tkda abaikan je. Buat2 mcm tk nmpk posting ni. Kelakar tgk bila mana, post mcm ni pon. Org dok komen hentam itu ini. Lpstu yg dok hentam pon, tahu pula tutup nama. Klu rasa tkda benda faedah utk dijawab diamkan je.

1y ago

Taktau apa yang menyakitkan hati sangat dengan post ni... 😅 Diaorang cari tempat untuk lepas stress kot (sampai guriskan hati orang lain). Takpe, Allah tu tak tidur. 😊🌸

Biasalah tu. Mungkin cuaca. Mungkin memg dia rasa awak panas Saya pun bdan suami jenis badan panas. Tak suka bila letak tgn kt badan dia kadang, sbb panas. Nt cek la upt kot2 awak pregnant Sy masa pregnant, 2 kali 2 kali tula suami makan kerabu megi. Teringin masam2 Esoknya cek positif

Sama la mcm husb saya dulu. Duk ckp badan sana panas je tp kite rasa okay je. Bila cek upt rupanya mmg da ada isi. So normal la suhu badan tinggi. Sis try la cek kot2 ada isi ke. Lagi2 tgok gaya sis mcm sng terasa hati disebabkan tu je. Biasanya org pregnant ni sensitif sikit.

sy pun pernah terasa hati dgn suami sis. tapi psl nak minta peluk tapi suami x peluk. jadi terasa hati la.😂😂 tapi suatu hari tu sy terus terang dgn suami. sy kata dia x syg sy sebab peluk pun x sudi. lepas tu,, asal minta kena peluk, suami terus peluk. ehhhh...😂😂

saya pun tiba tiba jadi suhu panas tapi saya rasa biasa je. hari2 suami kata panas, satu hari saya pegi klinik sebab nak tanya pasal period. period delay 5 hari, tapi perut sakit sangat then dr suruh saya test upt, then positif. so awak cuba try mana tahu awak lekat ke kan.

1y ago

Period saya belum delay lagi. Lagi 11 hari nak period. Saya tak berharap pun. Kalau ada, alhamdulillah

sblm tahu pregnant pon suami duk ckp kenapa bdn panas..kite pon rse perubahan suhu bdn..ingt sbb perubahan cuaca skrg ni..rupenye ade baby dlm perut. cuma maknya xperasan. huhuhu.. smoga ade sinar utk awk dan suami. mne tahu UPT positive 🤗

sbb musim panas kot.. hahaha.. sabar sis.. ujian berumah tangga ni mcm mcm.. kalau isu kaki panas pun terasa hati.. isu sebenar rumah tangga, mcm isu kewangan, anak, mertua, ipar duai, etc, mcm mana nak hadap sis.. kuatkan semangat tu..