Boleh Mkn X?

1st trimester blh mkn ke eh bnd ni? Kecur plak air liur tgk.. Lg 1 kerabu maggi blh mkn jgk x? Asyik dok teringat je.. #11weeks

Boleh Mkn X?
11 Balas

saya 12 minggu. baru2 ni teringin sangat makan kerabu maggi. mintak husband belikan. teringin sngt abes semangkok kt sya 😂 alhamdulillah tkda apa2. ok je

Boleh..cume jgn byk tkut pengecutan rahim dan janin je.. sbb citrus dan jeruk tu sebahagian dari faktor asid.. ambil ckit tuk ilang kecur air liur boleh..

Sy makan asam tu sbb mulut pahit , sbelum makan nasi gigit sikit dulu 😂 kena sedia ad dlm bag. Sbb stg cepat rasa loya. Muluy sedia sedia pahit..

Bole.. Jgn slalu sis.. Perut kne isi gn air masak dlu... And nasi jgn lpe mkn

Buat rasa2 je dah la, sbb pewarna tu kan.. Xelok tuk bby..

Boleh sis.. Tp sikit2 je ye skadar lepas trliur tu

Pastikan alas perut dengan nasi sbelom makan ya

mkn ckit2 jgn byk sgt bg hlg tringt

Makan bleh tp berpada

Sedap lak nengok :)

5y ago

Kannn.. Terliur je tgk.. Byk kali lalu lalang kt wall fb