Nipple crack

Hi,1st time mom here. Camne nk ilangkan nipple crack n camne nk elak dr terjadi lg?pedihhhh la bile baby bf sbb sy direct feeding..

8 Balas

pengalaman anak ke2,masa p ospital untuk bersalin lupa nak bawak nipple cream..ari 1st bersalin pon nipple dh luka..sblom menyusu sapu nipple ngan susu badan kite dlu..bru bg baby nyusu..perit mmg perit tp nk xnk kena bg baby nyusu jgak..bile dh keluar wad bru apply nipple cream mama's choice..ape yg best ngan nipple cream brand ni,bile kite apply,dpt melegakan rasa luka tu..luka pon cepat baik..

3mo ago

ooo mcm tu tipsnya..mekaseh ye..

tak perlu nipple cream ke apa. saya dulu masa dok hospital (lama coz anak warded lama), breastfeeding smpai berdarah nipp. tapi the nurses cakap tak yah nipple cream, just letak susu awak sekeliling tu. ikut pengalaman saya, lelama bf, nipp awak akan kebal. dah tak rasa sakit dah pon bila baby isap

3mo ago

ooo mcm tu..tq ye for d tips

baby umur berapa ni puan? pakai nipple cream pastu pastikan baby melekap kat areola bkn kt nipples tau. kalau sakit sgt tkleh df, belah yg sakit tu marmet bg baby guna cup. pastikan tkde clogged duct, sbb kalau sy pedih nipple tu nti ada saluran2 susu yg tersumbat sbb tkleh keluar kn

2mo ago

alhamdulillah dh ok..membantu sgt tips2 yg diberi dlm ni..

kalau saya mmg x pernah pkai nipple cream 😅 tahan je smpai sembuh sndri 🤭 mmg merana sikit tpi xpe yg pnting bby dpt bf 😁

lepas baby myusu, awak amik air susu awak, letak kt tempat yg crack tuh. ataupun pakai krim nursing butter bole.

Kalau sya letak air susu di sekeliling puting , inshaallah itu larh paling mujarab sekali .. dan cepat baik

Sapu susu awak jer sis. Saya pun macam tu. Sampai sekarang dah tak crack

try beli nipple cream..ia sgt2 mmbntu

3mo ago

baek2..mekaseh ye..