Trauma

1st pregnancy gugur masa 3 bulan..alhamdulillah skrg mengandung lg tapi belum pergi scan..hari2 rasa takut sgt..doakan kali ni selamat ye? ?

17 Balas

Sme la sye. .da tau pregnant. .pnya bjga2. .buat keje pon haty2. .kalo rse laem mcm da stat nk ngs. .lps 2 asik nk scan nk tau keadaan bby. .bby oke ke x. .bby x grak siap dkjut2. .digodek2 bg bgn..skng da 30w. .pon msih bjga2. .InsyaALLAH doa yg baek2 ye mommy ..jge kshtan dan byk kn brhat jgk. 🥰😍

4y ago

Aminn mudah2han. .tq 🥰😍

Pengalaman lps buatkan kita trauma, kan. Sy pernah keguguran 2x. Huhu. Sis kena doa selalu moga kandungan sis kuat. Awal2 preggy jgn terlalu penat, jgn buat kerja berat, jgn stress. Think postif. InshaaAllah baby sis akan berkembang dengan sihat. Aaminn.

InsyaAllah semoga Allah sentiasa pelihara Kandungan sis sehingga selamat melahirkan nnti...fikir yg baik2 insyaAllah jd yg baik2 aamiin doakan sya juga ya...semoga ada rezeki sy kali ni aamiin

Tahniah sis... Jaga diri.. Sy pon mcm sis jgk dlu... Gugur.. 2st pregnancy jadi takot.. 😅😅 memang btol2 jaga makan 😊😊 orang yg mengalami keguguran je tahu perasaan tu...

Terus g check up sebab ada history gugur...incase apa apa boleh detact awal. Apa pon jaga pemakanan n banyakkan berehat. Jgn angkat barang berat.

4y ago

Baik.. Tq for the advice 😊

Sama mcm sy. Pernah gugur dulu masa 12w. So pregnant lepas tu dan pregnant skrg doktor cucuk bontot utk kuatkan rahim dan bg ubat duphaston.

4y ago

Ouh..ok nnt sy try tanya doc kot2 sy perlu juga ubat tu..tq 😊

amin insyaallah sis xde ape2 jge dri jgn bt keje brat awl2 pregnant...klau sis rsau sis blh refer doc mgkin doc akn bg ubt kuatkan rahim

4y ago

Aminnn..hrp2 pn mcm tu laa.. Tq doakan..

Tahniah sis...smoga dipermudahkn segala urusan...better g check yea sis sbb ad sejarah keguguran

4y ago

Aminn..terima kasih..baik nnt sy pegi cek 😊

Amin.. hopefully everything is going to be okay

Aamiin 🤲🏻. Semoga selamat semuanya